Index Vakbarát Hírportál

A DAC-tól igazolt magyar játékost a lengyel bajnokcsapat

2020. február 26., szerda 12:29

A magyar utánpótlás-válogatott labdarúgó, Vida Kristopher a dunaszerdahelyi DAC-tól a lengyel bajnok Piast Gliwicéhez igazolt, ahol 2023-ig szóló szerződést írt alá, írja a lengyel klub honlapja.

A 24 éves középpályással a fociclub.hu készített interjút a klubváltás után. Vida elmondta, hogy a Piast Gliwice már régóta figyelte a játékát, már az elmúlt nyáron is megpróbálták leigazolni. Úgy gondolja, a lengyel bajnokság előrelépés a szlovákhoz képest.

Vida még 2016 nyarán érkezett a DAC-ba, ahol első tétmérkőzésén csereként beállva a hónap gólját lőtte az MSK Zilina ellen. Azóta 124 tétmérkőzésen lépett pályára, és 32 gólt szerzett, amivel a klub történetének negyedik legeredményesebb játékosa lett holtversenyben Eric Pacindával.

A góljai mellett 18 gólpasszt is jegyzett a DAC-nál, a Slovan Bratislava elleni győztes gólja 2019 áprilisában egy hat meccsen át tartó hosszú nyeretlenségi szériát tört meg a riválisukkal szemben.

A bajnoki címvédő Piast Gliwice jelenleg hatodik a lengyel bajnokságban, az Ekstraklasában. A átigazolás anyagi részleteit egyik fél sem erősítette meg.

Rovatok