Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik gólpasszal búcsúzott az Európa Ligától

2020. február 28., péntek 20:14

A vihar miatt csütörtökről péntekre halasztott Red Bull Salzburg-Eintracht Frankfurt Európa Liga-párharc visszavágóján 2-2-es döntetlen született, így a Frankfurt 6-3-as összesítéssel jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A Salzburg magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik kezdő volt a mérkőzésen, és egy gólpasszt is jegyzett.

Az első mérkőzést a Frankfurt haza pályán 4-1-re nyerte meg, így a visszavágón a Salzburgnak legalább három góllal kellett volna nyernie a továbbjutáshoz. Nem volt meglepő, hogy az osztrák csapat rögtön nekiesett a Frankfurtnak, korai letámadással igyekeztek nyomás alatt tartani ellenfelüket. A 10. percben ez eredményre is vezetett, a Salzburg csapatkapitánya, Andreas Ulmer a tizenhatos vonaláról óriási bombagólt ragasztott a felső sarokba, 1-0.

A gyorsan bekapott góltól a Frankfurt játékosai összezavarodtak, amit a Salzburg majdnem újra kihasznált. A gól után két perccel Sékou Koïta fejesét Kevin Trapp nagy bravúrral tolta ki a léc alól. A hazaiak sorra harcolták ki a szögleteket, mindet Szoboszlai tekerte a kapu elé veszélyesen,  azonban újabb gólt nem sikerült szerezniük. Nem úgy a Frankfurtnak, akik a pár perces zavar után rendezték a soraikat, és kezdtek visszajönni a meccsbe. A 30. percben, egy tipikus Frankfurt-akció végén egyenlítettek, Filip Kostić húzott el a bal szélen, a beadását pedig André Silva fejelte a kapuba, 1-1.

A 65. percben Kostić és Silva majdnem lemásolták az előző gólt, a szerb szélső ezúttal laposan adott volna gólpasszt a portugál csatárnak, de a passza túl hosszú volt, amit Silva már nem tudott a kapura irányítani. A 71. perc végén a Salzburg újabb szöglethez jutott, amit most is Szoboszlai végzett el. A tökéletes beadásból a kameruni középhátvéd, Jérôme Onguéné zavartalanul fejelt gólt, 2-1.

Tíz perccel később megint André Silva vette el a Salzburg-szurkolók esetleges reményeit. A védekezésre már nem sok figyelmet fordító védők nagyon egyedül hagyták a portugál támadót, aki tizenhat méterről látványos gólt csavart a hosszú sarokba, 2-2.

A tavalyi sorozatban elődöntős Eintracht Frankfurta a svájci Basel vár a következő körben, míg a Bajnokok Ligája csoportkörében érkező Red Bull Salzburgnak ezzel véget ért az európai kupaküzdelem. Szoboszlai Dominik az öt BL-, és két EL-mérkőzésén egy gólt és két gólpasszt ért el az idei szezonban. A Frankfurt vasárnapi, Werder Bremen elleni Bundesliga-meccse elmarad, mivel a Frankfurtnak így 48 órán belül két meccset  kellett volna lejátszania, amit a szabályok nem engednek.

Red Bull Salzburg (osztrák)-Eintracht Frankfurt (német) 2-2 (1-1)
gól: Ulmer (10.), Onguéné (72.), illetve Silva (30., 83.)
Továbbjutott az Eintracht Frankfurt, 6-3-as összesítéssel.

Az Európa Liga nyolcaddöntőinek párosítása:

Rovatok