Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea nem bírt a kiesés elől menekülő Bournemouth-szal

2020. február 29., szombat 18:30 | aznap frissítve

A Chelsea meglepetésre csak 2-2-es döntetlent játszott a kiesés ellen küzdő Bournemouth otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában.

A negyedik helyen álló Chelsea mindkét gólját az a Marcos Alonso szerezte, akit a Bayern München elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben kiállítottak Robert Lewndowski megütéséért. Az elsőt a 33. percben lőtte, amivel vezetést szerzett csapatának, a másodikkal a mérkőzés végén, a 85. percben egyenlített.

A Bournemouth mindössze három perc alatt fordította meg a meccset, az 54. percben Jefferson Lerma, az 57. percben pedig Joshua King lőtt gólt. A döntetlennel a Chelsea továbbra is negyedik helyen, négy ponttal a Manchester United előtt áll, a Bournemouth pedig a kiesés elől menekül, két ponttal előzi a már kieső, 18. Aston Villát.

Az ugyancsak a kiesés elől menekülő West Ham megszakította január elseje óta tartó nyeretlenségi szériáját, miután 3-1-re legyőzte a Southamptont. A Crystal Palace egygólos győzelmet aratott a Brighton vendégeként, míg a Newcastle–Burnley-meccsen nem született gól.

Az Aston Villa–Sheffield United- és a Manchester City–Arsenal-mérkőzéseket a vasárnapi Ligakupa-döntő miatt elhalasztották.

Premier League, 28. forduló:

pénteken játszották:

később:

vasárnap:

(MTI/Index)

Rovatok