Index Vakbarát Hírportál

A Diósgyőr kiütötte a meccset kilenc játékossal befejező Honvédot

2020. február 29., szombat 19:39 | aznap frissítve

A Diósgyőr 4-0-ra ütötte ki a meccs végére kettős emberhátrányba is kerülő Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 23. fordulójában. A Honvéd kispadján ezúttal a kispesti legenda, Pisont István ült, mivel a csapat olasz vezetőedzője, Giuseppe Sannino kapcsolatba kerülhetett a koronavírus miatt lezárt területen élő személyekkel.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játszott meccs első félidejében még nem esett gól, azonban a  szünet után a Diósgyőr koszovói légiósa, Florent Hasani egyből megszerezte a vezetést. A macedón Mirko Ivanovski a 70. percben tovább növelte a DVTK előnyét, majd három perccel később a Honvéd védője, Batik Bence a második sárga lapját is megkapta, ami meg is pecsételte a Honvéd sorsát.

A 79. percben Molnár Gábor góljával már 3-0-ra vezetett a Diósgyőr, majd néhány perccel később Bogár Gergő játékvezető büntető ítélt a vendégeknek, és második sárgával még Mohamed Mezghranit is kiállította a kispesti csapatból. A tizenegyest Iszlai Bence lőtte be, ezzel beállítva a 4-0-s diósgyőri győzelmet. A DVTK ezzel már ötödik a bajnokságban, éppen a Honvédot előzték meg.

A kiesés ellen küzdő Zalaegerszeg meglepetésre 2-1-re nyert a harmadik helyen álló Mezőkövesd ellen. A Zalaegerszegen hazai pályán játszó Újpest 3-2-re kapott ki a Felcsúttól. A Kisvárda 2-0-ra győzött a Paks ellen.

A MOL Fehérvár az első félidőben szerzett három találatával 3-0-ra legyőzte a vendég,  tíz ponttal utolsó Kaposvárt. A 44. percben Nikolcs Nemanja a februári visszatérése óta az első gólját szerezte a fehérvári csapatban, ráadásul a korábbi együttese ellen. A Fehérvár pontszámban utolérte a Ferencvárost, azonban a Fradinak még két elmaradt bajnoki mérkőzése is van, valamint ha a 23. forduló zárómeccsén pontot szerez a Debrecen ellen, akkor továbbra is vezeti a  bajnokságot.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

 később játsszák:

(MTI/Index)

Rovatok