Index Vakbarát Hírportál

Elmarad a Juventus-Inter olasz rangadó a koronavírus-járvány miatt

2020. február 29., szombat 14:49

Elmarad az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának több mérkőzése is, köztük a vasárnapi Juventus-Internazionale-rangadó, valamint az AC Milan–Genoa, az Udinese–Fiorentina, a Sassuolo–Brescia és a Parma–SPAL összecsapások, írja a BBC.

Az olasz bajnokság szervezői a hét elején még azzal számoltak, hogy nem szükséges elhalasztani meccseket a koronavírus-járvány miatt, elég csupán zárt kapuk mögött lejátszani azokat. Szombat délelőtt, az olasz kormánnyal tartott válságértekezlet után, viszont már az a döntés született, hogy a 26. forduló meccseinek egy részét nem rendezik meg.

Így csak a Lazio-Bologna, a Napoli-Torino, a Lecce-Atalanta, a Cagliari-AS Roma és a Sampdoria-Verona meccseket játsszák le.

Jelenleg úgy tűnik, az elmarad mérkőzéseket május 13-án pótolhatják majd be, azon a napon, amikor eredetileg az Olasz Kupa-döntőt rendezték volna, így viszont az héttel későbbre, május 20-ára tolták el.

Az emberek egészsége fontosabb, mint bármilyen játék

– mondta Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke pénteken, aki szerint komolyan kell számolni azzal, hogy a vírus miatt több mérkőzést is elhalasztanak világszerte, vagy pedig nézők nélkül játsszák le azokat. Ugyanakkor szerinte hosszútávon nem fenntartható, hogy nézők nélkül rendezzenek mérkőzéseket.

A klubok is inkább a halasztás mellett kampányoltak, mivel nézők nélkül jelentős jegybevétel-kiesést kellene elkönyvelniük, a Juventus az Inter elleni, telt házas mérkőzéssel több millió eurót keresett volna. Másrészt a végtelenségig sem lehet halogatni a meccseket, az Internek a múltheti, Sampdoria elleni meccse is már elmaradt a járvány miatt, csütörtökön pedig zárt kapuk mögött játszott visszavágót az Európa Ligában.

Amennyiben az Inter ez EL-ben és az Olasz Kupában is döntőbe jutni, akkor elég nehéz lenne megfelelő időpontokat találni minden meccs bepótlására, június 12-én pedig már az Európa-bajnokság kezdődik az olasz-török-nyitómeccsel a római Olimpico-stadionban.

Rovatok