Index Vakbarát Hírportál

Ilyen nincs, az év öngólját dobta a francia kapus

2020. február 29., szombat 08:00

A francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, a Caen-Grenoble-meccsen a vendégek kapusa, Brice Maubleu nem csak a szezon, de az elmúlt évek egyik legszürreálisabb öngólját hozta össze.

A Caen a 17. percben Jessy Pi büntetőből szerzett góljával előnybe került, majd egy perccel később olyan dolog történt a pályán, amire senki sem számított. A Grenoble 30 éves kapusa és egyben csapatkapitánya, Brice Maubleu az ötös sarkán megfogott egy hosszan előrevágott labdát, majd arra készült, hogy kidobja azt. Csakhogy olyan nagy lendülettel akarta játékba hozni a labdát,

hogy diszkoszvetőket idéző mozdulattal a saját kapujába hajította a labdát.

Maubleu kétségbeesetten még próbálta menteni a menthetetlent, de már csak a gólvonal mögül tudta kipaskolni a labdát, azonban a gólvonal-technológiát nem tudta megtéveszteni, a játékvezető pedig megadta a Caen második gólját.

A hazaiak ezzel 2-0-ra meg is nyerték a meccset, pedig a 89. percben a Grenoble egy büntetőből szépíthetett volna, de Jessy Benet kihagyta azt. 27 forduló elteltével mindkét csapat a középmezőnyben van, a Grenoble 35 ponttal a 9., a Caennak eggyel kevesebb pontja van, amivel a 11. helyen állnak.

Rovatok