Index Vakbarát Hírportál

Zsinórban harmadszor nyerte Guardiolával a Ligakupát a ManCity

2020. március 1., vasárnap 20:21

A Manchester City ismét megvédte címét az angol futball-Ligakupában, miután a vasárnapi, londoni döntőben 2-1-re legyőzte az Aston Villát.

Az első félidőben óriási mezőnyfölényben játszott az esélyesebb manchesteri csapat, amely kétgólos előnyre szerzett a félidő közepén. A City kapujára semmilyen veszélyt nem jelentő Aston Villa még a szünet előtt, egy védelmi kihagyás után szépített.

A második félidőben az Aston Villa játékosai sokat dolgoztak mezőnyben, a kapura viszont - ellentétben Pep Guardiola embereivel - továbbra sem jelentettek sok veszélyt. A City győzelméhez így is kellett kapusa, Claudio Bravo óriási bravúrja a 88. percben, amikor a kapufa segítségével hárított egy közeli fejest.

Aston Villa - Manchester City 2-1

A Manchester City hetedszer, sorozatban harmadszor hódította el a Ligakupát, és amikor döntőbe jutott, továbbra is csupán egyszer - 1974-ben - maradt alul. A manchesteriek az elmúlt hét kiírásból ötödször győztek.

Az Aston Villa kilencedszer jutott döntőbe, 2010 után először. Az ötszörös kupagyőztes klub 1996-ban hódította el a trófeát legutóbb.

Ligakupa, döntő, Wembley Stadion:
Manchester City-Aston Villa 2-1 (2-1)
gólszerzők: Agüero (20.), Rodri (30.), illetve Samatta (41.)

Rovatok