Index Vakbarát Hírportál

Kikaptak Szoboszlaiék, elúszni látszik a bajnoki cím

2020. március 2., hétfő 22:06

Négy bajnoki mérkőzés, összesen pedig öt meccs óta nyeretlen Szoboszlai Dominik csapata, a Red Bull Salzburg, ami hétfő este a Rheindorf Altach otthonában kapott ki 3-2-re az osztrák bajnokság 21. fordulójában.

A gyenge forma miatt a Salzburg már hatpontos hátrányba került a linzi rivális LASK mögött az alapszakasz legvége előtt. Ezek után nagy hajrá kellhet az átigazolási időszakban két legjobbját, Minamino Takumit és Elring Haalandot elvesztő csapattól, hogy sorban hetedszer bajnokok legyenek. Ráadásul a hullámvölgynek köszönhetően az Európa Ligából is kiestek múlt pénteken. Igaz, ez a hat pont hátrány valójában csak három, mert az osztrák bajnokságban rájátszás dönt, amit a pontjaikat megfelezve kezdik a csapatok – itt tíz meccsük lesz majd befogni a LASK-ot.

A hétfői mérkőzésen Szoboszlai Dominik csereként beállva 30 percet kapott. Amikor becserélték, 2-0-ra vezetett a Rheindorf Altach, a végeredmény pedig 3-2 lett. A Salzburg góljait a szintén csereként beálló Hvang Hicshan szerezte.

Rovatok