Index Vakbarát Hírportál

Túlzott szarkazmusért jár a sárga lap az FA-kupában

2020. március 2., hétfő 22:40

Meglepő jelenet végén kapott sárga lapot Matteo Guendouzi, az Arsenal játékosa az FA-kupa nyolcaddöntőjében a Portsmouth ellen: miután a játékvezető Mike Dean jelezte neki az első félidő végén elvégzett szabadrúgásnál, hogy nem a megfelelő helyen volt a labda, a francia játékos teátrális mozdulattal helyezte azt le a kijelölt pozícióba, hogy aztán megismételje a szabadrúgást.

Deannek nem annyira tetszett a szarkazmussal átitatott megmozdulás, így sárga lappal jutalmazta Guendouzi akcióját.

A mérkőzésen ekkor még nem esett gól, ám bő tíz perccel később az Arsenal megszerezte a vezetést. A londoni csapatnál legtöbb gólt hozó szezonját töltő Szokratisz Papasztatopulosz volt eredményes, majd a második félidő elején Edward Nketiah duplázta meg a vendégek előnyét.

A 2-0-s győzelemmel az Arsenal elsőként jutott be a negyeddöntőbe az FA-kupában, aminek a nyolcaddöntője csütörtökig le is zajlik – itt már nincs újrajátszás döntetlen esetén, ha 90 perc után ugyanúgy áll a két csapat, előbb hosszabbítás, majd büntetőpárbaj jön. A Premier League-csapatok közül még érdekelt a nyolcaddöntőben az egymás ellen játszó Chelsea és Liverpool, a Sheffield United, a Newcastle United, a Manchester City, a Leicester City, a szintén egymás ellen küzdő Tottenham és Norwich City, illetve a Manchester United.

Rovatok