Index Vakbarát Hírportál

Először jutott be negyedosztályú csapat a Német Kupa elődöntőjébe

2020. március 4., szerda 00:17

Első ránézésre elég lefutottnak tűnt a Német Kupa keddi játéknapja, a negyedosztályú Saarbrücken azonban alaposan megbolondította a dolgokat azzal, hogy tizenegyesekkel megverte a Bundesligában szereplő Fortuna Düsseldorfot, és bejutott az elődöntőbe.

A Saarbrücken a 31. percben szerzett vezetést Jänicke góljával, ezt pedig egészen a hajráig tudta is tartani. A 83. percben aztán tizenegyeshez jutott a Düsseldorf, de Hennings nem tudta gólra váltani a lehetőséget, így az élvonalbeli csapat kellemetlenül közel került a kieséshez. A rendes játékidő legvégén aztán mégsicsak sikerült egyenlíteniük, így jöhetett a hosszabbítás, de itt gólok helyett csak a sárga lapok röpködtek, így jöhettek a tizenegyesek.

A negyedosztályú csapat rögtön az első lövését elhibázta, így megint volt miért bizakodnia a Düsseldorfnak, végül azonban 7-6–ra mégis a Saarbrücken nyerte a maratoni párbajt, így

az első negyedosztályú csapat lett, ami a legjobb négy közé jutott a német kupában.

A játéknap másik meccsén a Bundesligát vezető Bayern München 1-0–ra verte a Schalkét, de egyáltalán nem volt sima a győzelmük a tabellán hatodik csapat ellen. A meccset egyértelműen a Schalke kezdte jobban, a 12. percben Burgstaller lőtt nagy kapufát, a 20. percben pedig be is talált egy szép támadás végén, de a játékvezető végül les miatt érvénytelenítette a találatot.

Az első félidő hajrájában aztán mégis a Bayern szerzett vezetést Kimmich góljával, de innentől sem lett könnyebb a dolguk, a Schalke remekül védekezett, és egyáltalán nem könnyítette meg a bajorok dolgát. Gólt ugyanakkor nem tudtak lőni, így a Bayern megtartotta az 1-0–s előnyt, és bejutott az elődöntőbe.

Rovatok