Index Vakbarát Hírportál

Klopp nem aggódik a Liverpool újabb veresége miatt

2020. március 4., szerda 10:06

Azután, hogy a hétvégén több mint egy év után ismét kikapott a bajnokságban a Liverpool, kedden az FA-kupában is vereséget szenvedett Jürgen Klopp csapata. Akkor a Watford nyert 3-0-ra, ezúttal a Chelsea volt az ellenfél, a vége 2-0 lett. 

A meccset követő sajtótájékoztatón arról beszélt Klopp, hogy a Watford ellen sokkal rosszabb teljesítményt nyújtott csapata, a Chelsea elleni kupameccsen már jobb volt az összkép. Szerinte azért kaptak ki, mert nem voltak elég jók a döntő pillanatokban, nagy egyéni hibákból kapták a gólokat.

 Tetszett, ahogy játszottunk, voltak jó részek.  Intenzív meccs volt, ezért is változtattam több helyen a kezdőcsapaton. Nem aggódom a helyzet miatt, ilyen a futball.

Azt elismerte, hogy az elmúlt meccseken túl sok gólt kaptak, pedig eddig pont azért ment jól csapatának, mert kevés helyzetet engedtek ellenfeleiknek. Utolsó öt meccséből kettőt tudott megnyerni a Liverpool, ezeken összesen nyolc gólt kapott. A Watford elleni zakó után azzal próbálta nyugtatni csapatát Klopp, hogy újra felszabadultan játszhatnak, nem kell a rekordokra hajtaniuk.

A Watford elleni meccsig sorozatban 18 bajnokin nyert a Liverpool, ezzel beállította a Manchester City korábbi rekordját. Az Arsenal 15 éves csúcsát sem fogják már megdönteni, Arséne Wenger csapata 49 veretlen meccsig jutott, a Liverpoolnak 44 jött össze. 

A Liverpool így is 22 pont előnnyel vezeti a bajnokságot, igaz, a második Manchester City egy meccsel kevesebbet játszott. A Bajnokok Ligájában is érdekeltek még, a nyolcaddöntő első meccsén 1-0-ra kikaptak az Atlético Madridtól. 

Rovatok