Index Vakbarát Hírportál

Koronavírussal fertőzött egy volt dán válogatott futballista

2020. március 5., csütörtök 17:16

Thomas Kahlenberg, korábbi dán válogatott futballistának pozitív lett a tesztje koronavírusra, írja az AP hírügynökség. Kahlenberg nemrég Amszterdamban járt, onnan visszatérve pedig a Brøndby dán futballcsapat mérkőzésére is kilátogatott vasárnap. 

A klub csütörtök délután tájékoztatta a szurkolóit a történtekről, és azt is bejelentették, hogy a összesen tizenhárom ember került otthoni karanténba a mérkőzés után. Arra kérnek mindenkit, aki kapcsolatba került Kahlenberggel, akár csak kezet fogott vele, vagy a volt válogatott játékos közelében ült, minél hamarabb vegye fel a kapcsolatot a klubbal. Az ellenfél, a Lyngby csapatából három játékos került karanténba, miután ők is találkoztak Kahlenberggel.

A futballista negyvenhét mérkőzésen lépett pályára a dán válogatottban, a csapattal ott volt a 2010-es világbajnokságon is. Klub szinten játszott a Wolfsburgban, az Auxerre-ben, és pályafutása utolsó éveiben a Brøndbyben. 

Dániában egy héttel ezelőtt jelent meg a koronavírus, azóta összesen tizenöt embernél mutatták ki a vírust. Az összes fertőzött járt külföldön, a legtöbb Olaszországban. 

Rovatok