Index Vakbarát Hírportál

Szurkolókkal dulakodott a Tottenham játékosa a kupakiesés után

2020. március 5., csütörtök 08:36

Tovább tart a Tottenham Hotspur mélyrepülése, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén az RB Leipzigtől szenvedtek vereséget, majd a Chelsea-től és a Wolverhamptontól is kikaptak a bajnokságban, most pedig a Norwich City ejtette ki őket az FA-kupa nyolcaddöntőjében. A Tottenham hazai pályán, 120 perc alatt csak 1-1-es döntetlent tudott elérni a bajnokság utolsó helyén álló Norwich City ellen, ami után jöhettek a büntetőrúgások.

A Tottenham első rúgója, Eric Dier nem hibázott, utána viszont Erik Lamela, Troy Parrott és Gedson Fernandes is kihagyta a maga büntetőjét, miközben a Norwichnál csak Kenny McLean rontott, így a Norwich jutott a legjobb nyolc közé az angol labdarúgókupában. A meccs hőse a holland kapus, Tim Krul lett, aki már a 2014-es világbajnokság negyeddöntőjében is megmutatta, hogy igazi tizenegyesölő.

Ha mindez még nem lett volna elég nagy csapás a Tottenhamnek, Eric Dier mérkőzés utáni balhéja csak még tovább fokozza a Tottenham nehéz helyzetét. A húszsoros angol válogatott játékos bátyja is a nézőtéren volt, és a kiesés után összetűzésbe került néhány Tottenham-szurkolóval. Dier ezt nem nézte tétlenül, átmászott a lelátó korlátján, a nézők között, több széksoron átmászva tört utat magának, majd csatlakozott a dulakodáshoz. Végül a stewardok tettek rendet a stadionban, és rángatták el onnan Diert.

A történtek után José Mourinho, a Tottenham vezetőedzője csalódottan nyilatkozott, szerinte Dier viselkedése nem volt profihoz méltó, de megérti a tettét, mert szerinte mindenki más is így cselekedett volna a helyében, ha az egyik családtagja ilyen helyzetbe kerül, írja a Guardian.

Eric Cantona, a Manchester United legendás játékosa 1995-ben nyolc hónapos eltiltást kapott azért, mert egy emlékezetes kung-fu rúgással esett neki egy őt szidó Crystal Palace-szurkolónak. Dier ha ilyen szigorú büntetésre nem is, de több hetes eltiltásra biztosan számíthat az angol labdarúgó-szövetségtől, akik már vizsgálják az estet. Az univerzális, védőként és védekező középpályásként is bevethető játékos elvesztése további csapás lenne a Tottenhamnek, miután két legfontosabb játékosuk, Harry Kane és Szon Hungmin is egyszerre sérültek.

Az FA-kupa nyolcaddöntőinek további meccsein a Manchester City Sergio Agüerro góljával 1-0-ra nyert a Sheffield Wednesday ellen, míg a Leicester City Ricardo Pereira góljával 1-0-ra győzte le a Birmingham Cityt.

Rovatok