Index Vakbarát Hírportál

Mbappé hatalmas szólógóllal semmisítette meg a Lyont

2020. március 5., csütörtök 11:23 | aznap frissítve

A francia labdarúgókupa elődöntőjében a Paris Saint-Germain idegenben 5-1-re ütötte ki az Olympique Lyont, így egymás utána már a hatodik döntőjére készülhet a sorozatban.

Pedig a mérkőzés nem indult olyan könnyedén a párizsiaknak, mint amit az eredmény sejtet. A 11. percben Martin Terrier góljával még a Lyon vezetett, igaz, csak három percig. Egy szöglet után megcsúsztatott labdát Kylian Mbappé közvetlen közelről segített a hálóba. Az első félidőben több gól már nem esett, így 1-1 volt az állás a szünetben.

A 64. percben a mérkőzés fordulópontját Fernando Marcal, a Lyon brazil védőjének kezezése hozta, amiért a második sárga lapját is megkapta, a PSG pedig büntetőt lőhetett, amit Neymar nem is hibázott el, 1-2. Kylian Mbappé főszereplésével egy olyan jelenet következett a 70. percben, amit nem mindennap lát az ember futballpályán.

Mbappé a saját térfelén szerzett labdát, majd végigszlalomozott az egész pályán, két lyoni védőből is bolondot csinált, majd a végén góllal fejezte be az óriási szólót.

A PSG negyedik gólját Pablo Sarabia szerzete egy kapu előtti kavarodás végén, majd a  hosszabbításban Mbappénak a mesterhármas is összejött. Neymar passza után először  még Anthony Lopesbe rúgta a labdát, de a visszapattanót már a hálóba pofozta, ezzel beállítva az 5-1-es győzelmet. A Paris Saint-Germain ellenfele az április 25-i döntőben a St. Etienne vagy a Rennes lesz.

Rovatok