Index Vakbarát Hírportál

Úszósapkában jelent meg a bajnokin a Marseille futballistája

2020. március 6., péntek 22:16

Az Olympique Marseille játékosa, Dario Benedetto futballpályákon ritkán látott szerelésben tűnt fel. A csatár egy fejsérülés miatt úszósapkát húzott meccs közben.

A francia bajnokság második helyén álló Marseille az utolsó előtti Amiens-nel játszott bajnokit. Az argentin Benedetto elég balszerencsésen kezdett, a meccs elején megsérült, és néhány percig ápolásra is szorult. Ezután tért vissza egy úszósapkában. 

Benedetto fejbőre felszakadt, és így próbálták a további vérzéstől megóvni, a szabályok szerint nyíltan vérző sebbel nem maradhat a pályán a játékost. A legtöbb esetben gézből tekernek egy turbánt a fejsérült futballistáknak, de az úszósapka valószínűleg sokkal hatékonyabban működik.

Az argentin csatár fontos játékos a Marseille-ben, ebben a szezonban már 11 bajnoki gólt szerzett. A múlt héten mesterhármast ért el a Nimes ellen.

Az Olympique Marseille az első félidő legvégén lőtt góljával 1-0-ra vezetett, majd az 57. percben Payet góljával már 2-0 volt a hazaiaknak. Az Amines elég jól hajrázott, a 83. percben Guirassy egyenlített egy büntetőből, majd a 90+5. percben Ghoddos egyenlített. 

A döntetlennel az Amiens csak közelíteni tudta az előtte lévőt, a Marseille pedig legalább hatpontos előnyben lesz a harmadikkal szemben akkor is, ha minden csapat lejátssza a meccsét a fordulóban. 

Borítókép: Dario Benedetto az Amiens elleni francia futballbajnokin (Eric Gaillard/Reuters)

Rovatok