Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea nem kímélte egykori sikeredzőjét

2020. március 8., vasárnap 17:35

A Chelsea 4-0-ra győzte le az Everton az angol futballbajnokság 29. fordulójában, és ezzel megerősítette a negyedik, Bajnokok Ligáját érő helyét a tabellán.

A Chelsea ellen egykori sikeredzője, a csapattal angol bajnokságot és FA-kupát is nyerő Carlo Ancelotti vezette az Evertont, de annak nem sikerült komoly ellenállást kifejtenie. A Chelsea az első percektől kezdve dominált, egymás után vezette a támadásokat, a középpályán látványos fölénybe került.

Az első gólt már 14 perc után megszerezte a Chelsea, Mount talált be a jobb alsó sarokba 16 méterről, egy nagyszerű férfordulatos labdaátvétel után. A lövés az amúgy egészen jól védő Pickford kapust is meglepte, hiába nem volt nagyon erős, befért a sarokba.

Nem sokkal később Pedro gurított kapuba, bemozgását nem tudták lekövetni a védők. Jóval frissebbnek és gondolkodásban is gyorsabbnak tűnt a Chelsea. 

A második félidő elejét is megnyomta a hazai csapat, az 51. percben Willian találta el jól a labdát, majd három perc múlva egy kicsit nyögvenyelősen, de Olivier Giroud is kapuba pöckölt egy labdát szöglet után. 

Frank Lampard csapata ezután hátra is dőlhetett, már nem támadtak olyan élénken, és fiatal játékosokat is kipróbálhattak. A 18 éves Anjorin és Broja, valamint a 20 éves James kapott lehetőséget. 

Ancelotti elég önkritikus volt, azt nyilatkozta, hogy nem kell nagyon sokat elemezgetni a meccset, egyszerűen túl deffenzíven játszottak, sok párharcot veszítettek, és sok volt a labdakezelési hibájuk is. 

A Chelsea győzelmével 48 pontos, öt ponttal leszakította az őt közvetlenül üldöző Wolverhamptont és a Sheffieldet. Az Everton a 12. helyen áll 37 ponttal.

Premier League, 29. forduló:

    szombaton játszották:

Rovatok