Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a Győri ETO elnöke, miután a polgármester nekiment a futballklubnak

2020. március 8., vasárnap 11:07

Lemondott a Győri ETO futballcsapatának elnöke, Mányi József miután Győr polgármestere, Dézsi Csaba András megvonta a város támogatását a klubtól. 

Dézsi egy zártkörű beszélgetésen mondta Mányinak, hogy a másodosztályú csapat teljesítménye nem érdemel 290 millió forintos támogatást a várostól. A polgármester később azt írta: „Ezt a lelketlen, szívtelen, munkának nem nevezhető teljesítményt nem vagyok hajlandó pénzzel honorálni.  Ha ezt munkának nevezném, amit a győri ETO színeiben futballozó emberek manapság produkálnak a pályán, az sértő lenne azokra a győri dolgozó emberekre, akik munkával keresik meg nap mint nap a kenyerüket."

Mányi erre reagálva jelentette be lemondását a klub honlapján. Az exelnök azt írta, 2017-ben egy csődtömeget vett át, amit rendbe tett, lerakta az ETO gazdasági alapjait. „Akkor sem mondta meg senki, hogy ezt hogyan kell csinálni, senki nem adott tanácsokat és senki nem kérdezte meg, hogy segíthet-e. Engem az ETO-hoz nem küldtek, én saját akaratomból jöttem ide és most saját akaratomból távozom."

Mányi szerint a klub a város támogatása nélküli is működni fog. „Véleményem szerint az ETO nem a jelenről szól, nem a ma ott futballozó emberekről és legkevésbé szól az én személyemről. Az ETO egy 116 éves klub, amely Győr város történelmének a része a sikereivel és a kudarcaival együtt."

Rovatok