Index Vakbarát Hírportál

A Juventus 2-0-ra verte legnagyobb riválisát

2020. március 8., vasárnap 22:57

A Juventus 2-0-ra verte az Internazionalét az olasz futballbajnokság 26. fordulójában, és ezzel fontos lépést tett a bajnoki cím felé.

Az olasz hatóságok intézkedései miatt áprilisig minden bajnoki meccset zárt kapuk között kell játszani, így a tavaszi szezon legfontosabb mérkőzésére sem engedtek be nézőket a koronavírus miatt. A Juventus ezzel 3 millió eurót veszített a BBC értesülése szerint. 

A meccs előtt a bajnokságot a Lazio vezette, de a Juve és az Inter is joggal pályázhat az első helyre. A Juventus volt lépéselőnyben, 25 meccsen 60 pontot szerzett, míg az Internazionale mutatója 24 meccs/54 pont volt. 

A derbi első lövése az Interé volt, Vencino próbálkozott nem sokkal a kezdés után, de az első nagy helyzet a Juventusé lett. Handanovic védte reflexből Matuidi lapos lövését. 

A játék a második félidőben lendült be. Az 55. percben némi kavarodás után a Juventus szerezte meg a vezetést. Higuaín lepattanó lövése után az Alex Sandro–Matuidi-összejátékból került újra helyzetbe a Juve. A középre belőtt labdára Ronaldo is megindult, de végül átlépte azt, Aaron Ramsey volt kedvezőbb helyzetben, ő öt méterről a kapuba lőtt. 

A 67. percben már 2-0-ra ment a hazai csapat. Paulo Dybala indult meg egy előrevágott labdával, majd egy nagyot szólózott, egy kényszerítőt csinált Ronaldóval, de után megint meghintáztatta a védelmet pár csellel, végül a jobb alsó sarokba gurított.

 Az 1000. tétmeccsét játszó Cristiano Ronaldo egy Serie A-s rekord felállításáért is küzdött, ő lehetett volna az első játékos, aki egymás után 12 bajnokin betalál. Vele együtt hárman vezetik az örökranglistát, Fabio Quagliarella és Gabriel Batistuta tudott még 11-meccses sorozatot.

Ronaldónak volt több helyzete is, de egyikkel sem tudott élni, így az ő szériája is megszakadt.

A Juventus persze így is örülhet, újra vezeti az olasz bajnokságot, az Inter pedig kilencpontos hátrányba került hozzá képest. 

A 26. fordulóból elhalasztott mérkőzések:

hétfőn játsszák:
Sassuolo-Brescia 18.30

Rovatok