Index Vakbarát Hírportál

Kaotikussá vált az olasz futballbajnokság a koronavírus miatt

2020. március 8., vasárnap 15:41

Hetvenöt perces késéssel kezdődött el az olasz futballbajnokságban a Parma–SPAL-meccs, mert a koronavírus miatt bizonytalanná vált, hogy egyáltalán lejátsszák-e. 

A vírus miatt a Serie A meccsei már zárt kapusak, de egyre többen hangoztatják azt, hogy a teljes bajnokságot le kéne állítani, hogy megóvják a sportolók egészségét. Európában Olaszország számít a koronavírus gócpontjának, már körülbelül hatezer megbetegedést regisztráltak. A kormány egyre több olyan korlátozást vezet be, amivel csökkentik az esélyét, hogy egyszerre sok ember legyen kis területen egymás közelségében. 

A Parma–SPAL eredetileg 12.30-ra lett kiírva, de nem sokkal a kezdés előtt azt a hírt kapták a csapatok, hogy az olasz szövetség és a sportminiszter a bajnokság felfüggesztését fontolgatja. A csapatok már a játékoskijáróban voltak, amikor a meccs bírája azt mondta nekik, hogy elmarad a bajnokijuk. A futballisták ezután visszamentek az öltözőbe. 

 Mivel Vincenzo Spadafora sportminiszter egyelőre csak javasolta a bajnokság felfüggesztését, de nincs róla hivatalos döntés, végül kimentek a pályára a csapatok, és 13.45-kor elindult a játék. 

Valószínűleg vasárnap minden meccs lemegy a Serie A-ban, de keddre rendkívüli ülést hívott össze a szövetség, amire a klubokat is meghívta. Nem kizárt, hogy akkor a bajnokság felfüggesztése mellett döntenek.

Rovatok