Index Vakbarát Hírportál

Kínos vereséget szenvedett a Real Madrid, oda az első helye

2020. március 8., vasárnap 23:10

A Real Betis 2-1-re verte a Real Madridot a spanyol futballbajnokság 27. fordulójában, így a Madrid elvesztette az első helyét.

A bajnokság 14. helyén álló Betis elég harcosan kezdett hazai pályán, az első negyedórában elég jól működött a letámadása. A Madrid lassan bontakozott ki, de az első komoly helyzet már a vendégcsapatnál volt, Vinícius Jr. lőtt az oldalhálóba. 

A félidőben összességében a Betis volt veszélyesebb, fél óra játék után Bartra hagyott ki egy nagy helyzetet, majd nem sokkal később Fekir lövését Courtois kapus tenyerelte léc fölé nagy bravúrral.

A 40. percben már ő is tehetetlen volt. A 16-osnál Fekir és Ramos került földre, pár játékos máris reklamálni kezdett, de Sidnei nem esett ki a ritmusból, megszerezte a lecsorgó labdát, és kegyetlenül bevágta a bal fölső sarokba.

Sidnei nem sokáig élvezhette ki a hős szerepét, a félidő végén lerántotta Marcelót, amivel 11-eshez jutott a Madrid. Benzema állt a büntetőhöz, és a jobb alsó sarkot ki is lőtte.

A második félidőben is akadt ziccere a Betisnek, az 55. percben lefutották a Madrid védelmét, Joaquin már a kapus mellett is elhúzta, de a lövése már nem sikerült, a visszafutó Luka Modric tisztázott a kapu előtt. 

A Madridnak is voltak még nagy helyzetei, de Modric és Mendy kísérleténél is bravúrosan védett Robles kapus. Zidane csapata aztán a 82. percben még nehezebb helyzetbe került, a félpályánál Guardado szerzett labdát, és a kontrára már nem tudott reagálni a Madrid, Cristian Tello a kapuig sprintelt a labdával, és elgurította Courtois mellett.

A hátralévő időben bár voltak helyzetei, nem tudott egyenlíteni a Madrid. A vereségével pedig az első helyet is eladta, kétpontos hátrányba került a Barcelonával szemben. A Betis két helyet előrelépve a 12.

La Liga, 27. forduló:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Borítókép: Benzema térdel a Real Betis-Real Madrid meccsen (Getty Images/Manuel Quaimadelos)

Rovatok