Index Vakbarát Hírportál

Zárt kapus lesz a bolgár-magyar Eb-pótselejtező

2020. március 9., hétfő 15:11

Zárt kapus lesz a március 26-ai Bulgária-Magyarország futball-Eb-pótselejtező, jelentette be honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

Az MLSZ közleménye szerint a visszavonásig hozott intézkedést azonban bármikor megváltoztathatja a bolgár illetékes minisztérium.

A Bolgár Egészségügyi Minisztérium vasárnapi rendeletének értelmében a koronavírus-járványra tekintettel minden sporteseményt nézők nélkül kell megrendezni, ez vonatkozik a magyar válogatott meccsére is. A minisztérium bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja a korlátozást. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség folyamatosan egyeztet a Bolgár Labdarúgó-szövetséggel a kialakult helyzetről és változás esetén azonnal tájékoztatjuk a szurkolókat a fejleményekről. A válogatott és stábja az eredeti terveknek megfelelően folytatja a felkészülés, az utazás, az ott tartózkodás és a mérkőzés előkészítését, szervezését.

- írja közleményében az MLSZ. A jegyárusítás is leállt, a legutolsó információk szerint a meccsre 2500 jegyet vettek a magyar szurkolók.

Várható volt, hogy zárt kapussá nyilvánítják a pótselejtezőt, mivel a Bolgár Futballszövetség korábban úgy döntött, hogy március 9-től a bolgár első és másodosztályú meccseken nem lehetnek nézők. 

Ha Bulgária ellen nyer a magyar válogatott, akkor a következő körben hazai pályán az Izland–Románia párharc győztesével játszhat az Eb-részvételért. 

Rovatok