Index Vakbarát Hírportál

Az AS Roma futballcsapatát nem engedték be Spanyolországba

2020. március 11., szerda 15:07

A koronavírus-járvány miatt minden mérkőzést nézők nélkül rendeznek meg a német labdarúgó Bundesliga hétvégi, 26. fordulójában, írja az MTI. 

Utolsó klubként szerdán az RB Leipzig - Gulácsi Péter és Willi Orbán egyesülete - döntött úgy, hogy zárt kapus lesz a Freiburg (Sallai Roland) elleni találkozója. Az Eintracht Frankfurt ennek fényében érdekes döntést hozott. A Frankfurt csütörtöki Európa Liga-meccsét nézők előtt játssza a Basel ellen.

Az EL-meccsről Stefan Majer a városvezetés részéről azt mondta, határesetről van szó, és hideg fejjel kellett meghozni a döntést. A helyi egészségügyi hatóság vezetője, René Gottschalk hozzátette: „Egyik szurkolótábor sem koronavírustól sújtott térségből érkezik. Nálunk, Hessen tartományban a hatmillió lakosra 35 fertőzött jut, így nulla körül van annak a statisztikai valószínűsége, hogy valaki megfertőződik."

A német rendezők ugyanakkor felszólították a nézőket, hogy betegen ne lépjenek be a stadionba, emellett közölték, hogy az aréna tetejét mindenképpen nyitva hagyják.

Pénteken egy, szombaton öt, vasárnap kettő, hétfőn pedig egy élvonalbeli mérkőzést játszanak Németországban.

Az AS Romát nem engedték be Spanyolországba, nem tud játszani EL-meccset

Az AS Roma futballcsapata nem tudott elutazni Sevillába az Európa Liga-nyolcaddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésére, mivel Spanyolország március 25-ig nem fogad gépeket Olaszországból, és a klub sem kapott külön engedélyt.

Az olasz csapat azt közölte a Twitteren, hogy további részletek az európai szövetségtől (UEFA) várhatók majd.

Az AS Roma15.30-kor a Fiumicino repülőtérről különgéppel utazott volna az andalúziai városba.

Az Európa Liga-nyolcaddöntőjének első mérkőzéseit csütörtökön rendezik, a visszavágókat pedig egy héttel később. A VfL Wolfsburg-Sahtar Donyeck, a LASK Linz-Manchester United és az Olimpiakosz-Wolverhampton Wanderers találkozókra nem mehetnek be nézők, míg az Internazionale-Getafe meccsre a vendégcsapat nem utazik el.

Bécsben maratont töröltek

A koronavírus-járvány miatt elmarad az április 19-re tervezett bécsi maratoni futóverseny is, közölték a szervezők.

Ausztria legnagyobb futóeseményére 130 országból - így Magyarországról is - 45 ezer résztvevőt vártak.

Wolfgang Konrad főszervező hangsúlyozta: tekintettel a futók, a közreműködők és az ország egész lakosságának egészségére, nem hozhattak más döntést.

Leállt a szlovák hokibajnokság

A szlovák jégkorongligában érintett klubok - köztük a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda - vezetői a koronavírus-járvány miatt befejezettnek nyilvánították a 2019-20-as idényt, amelyben nem hirdetnek bajnokot.

A Tipsport Liga honlapjának közlése utalt a szlovák kormány hétfői döntésére, miszerint a járvány miatt 14 napig felfüggesztettek minden sport-, kulturális és tömegrendezvényt. A klubvezetők ezért inkább a bajnokság befejezése mellett határoztak, mivel a hosszabb kihagyás mellett bizonytalannak látták a folytatást.

Az idény a középszakasz hajrájánál járt, a negyeddöntős folytatásra az alsóházban szereplő magyar klubok közül a diósgyőrieknek volt esélyük.

(MTI)

Rovatok