Index Vakbarát Hírportál

Pozitív lett egy Juventus-futballista koronavírustesztje

2020. március 11., szerda 23:36

Pozitív lett Daniele Rugani Juventus-játékos koronavírustesztje, jelentette be az egyesület.

Az olasz klub honlapjának szerdai szűkszavú közleménye szerint a hétszeres olasz válogatott hátvéd, Rugani jelenleg tünetmentes.

A klub közölte: megteszik az ilyenkor szükséges, törvény által előírt lépéseket, így a védővel érintkező játékostársak és alkalmazottak várhatóan karanténba kerülnek. Minden bizonnyal Cristiano Ronaldo, az olaszok szupersztárja is.

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) hétfőn a koronavírus-járvány terjedése miatt április 3-áig minden sportesemény megrendezését, így a Serie A-t is felfüggesztette. A Juventus jövő kedden a Lyont fogadná a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, az első meccsen Franciaországban 1-0-s hazai siker született.

Ezek után nem tudni, sor kerül-e a franciák elleni mérkőzésre, a karantén ugyanis két hét. Az UEFA még nem nyilatkozott az ügyben, vélhetően csütörtökön megteszi.

Rugani hét meccsen játszott ebben a szezonban a Juvéban, legutóbb, a vasárnapi, Inter elleni zárt kapus rangadón csere volt, a kispadon ült végig a 90 perc alatt. Kapcsolatba kerülhetett csapattársaival, de az interesekkel is, így nem lenne meglepő, ha rájuk is karantén várna. A Juventus első, az Inter harmadik az olasz bajnokságban. Az Inter csütörtökön fogadta volna az Európa Ligában a spanyol Getafét, de a meccset szerdán, jóval a Rugani-eset bejelentése előtt elhalasztották.

Rugani a Lyon elleni, február 26-i odavágót is az olasz kispadon töltötte, akkor is csere volt, pályára nem lépett.

Rovatok