Index Vakbarát Hírportál

Csütörtöktől nem mehetnek nézők a futballmeccsekre

2020. március 11., szerda 19:54

Csütörtöktől kezdve minden magyarországi futballmérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni a koronavírus-járvány terjedése miatt - jelentette be Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője szerda este, hozzátéve, hogy az első osztályú mérkőzésekről továbbra is lesznek televíziós közvetítések, a klubok stábtagjain kívül viszont senki sem tartózkodhat a stadionokban.

Mindez az illetékes hatóság döntésének visszavonásáig érvényes. A kormány szerdán éjféltől megtiltotta a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását.

Az utolsó magyarországi, közönség előtt játszott meccsek a szerda esti Magyar Kupa-visszavágók, amelyek közül az elsőn a Fehérvár 5-0-ra verte a ZTE-t, és 5-2-es összesítéssel továbbjutott. A hétvégi NB I.-es bajnokikra már nem mehetnek be a nézők.

A jelenlegi állás szerint ha a válogatott továbbjut Bulgáriában, a március 26-i - zárt kapus - Eb-pótselejtezőn, az utolsó selejtező, a március 31-i, Puskás Arénában rendezett, Románia vagy Izland elleni mérkőzés is zárt kapus lesz.

Rovatok