Index Vakbarát Hírportál

Koman Vladimir Iránban ragadt a koronavírus miatt

2020. március 12., csütörtök 08:35

A koronavírus által egyik legjobban érintett országban ragadt az ott futballozó Koman Vladimir. A korábbi válogatott játékos haza szeretett volna utazni, de nem engedték el klubjától, mert attól tartanak, hogy ebben az esetben nem jutott volna vissza az országba. Iránban egy hete felfüggesztették a bajnokságot március 19-ig, abban a reményben, hogy az utána következő válogatott szünet után folytathatják a sorozatot.

Más csapatok elengedték a játékosaikat tíz napra, nálunk viszont a vezetőedző úgy döntött, maradunk. Tetszik vagy sem, ez nem a mi döntésünk. A helyzet nem rózsás, a családom nagyon aggódik miattam. Mivel nem akartam a szeretteimet a legkisebb veszélynek sem kitenni, már január eleje óta egyedül vagyok itt.

Sajnos, Irán sincs felkészülve ilyen veszélyes betegségre. Az országot sújtó gazdasági szankciók is nehezítik a helyzetet, nincs elég gyógyszer, a teszteket sem tudom, hogyan végzik.

mondta a Blikknek a 36-szoros válogatott, az U20-as válogatottal 2009-ben korosztályos vb-bronzot szerző játékos.

Koman azt is elmondta, hogy a csapatnál, az Iszfahánban játszó Szepahannál már nincs kézfogás a játékosok között, az edzések után sem zuhanyoznak az öltözőben, és a városba sem nagyon mennek ki, inkább otthon van mindenki, de még a boltba is kesztyűben és maszkban mennek csak el. „Gyakran mosunk kezet, sok vizet iszunk és persze reménykedünk, hogy minket nem ér el ez az egész.”

Iránban a szerda esti hivatalos adatok szerint 9000 fertőzöttje és 354 halottja van a koronavírusnak

Rovatok