Index Vakbarát Hírportál

Szerbiában is zárt kapus lesz minden futball-mérkőzés

2020. március 13., péntek 13:58

Péntektől az összes labdarúgó-mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik Szerbiában a koronavírus-járvány miatt, írja az MTI.

Ana Brnabic miniszterelnök közölte, az egészségügyi minisztérium már 31 megbetegedést regisztrált az országban, ezért van szükség az óvintézkedésre.

A szerb egészségügyi minisztérium pénteki közlése szerint már 31 koronavírusos megbetegedést regisztráltak az országban, de a labdarúgó-szövetség sokáig kapott utasítást a mérkőzések elhalasztására, vagy zárt kapus megrendezésére.

Ezért, a koronavírus-járvány európai terjedésének közepette is, az egyik legnépszerűbb szerb futballklub, a Crvena zvezda úgy tervezte, hogy telt házat jelentő 56 ezer néző előtt ünnepelné meg szombaton alapítása 75. évfordulóját.

A belgrádi klub vezetői csökkentett jegyárakkal csábították a szurkolókat a Rajko Mitić-stadionba.

A legolcsóbb jegyeket 75 dinárért (215 forint) lehetett megvenni a Napredak Krusevac elleni bajnoki mérkőzésre, azonban az egészségügyi miniszter bejelentés után minderről le kellett mondania a Crvena zvezda vezetőinek.

A harmincszoros bajnok Crvena zvezda 1991-ben érte el fennállása legnagyobb sikerét, amikor megnyerte a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et. A belgrádiak jelenleg is listavezetők az élvonalban, előnyük 11 pont a városi rivális Partizan együttesével szemben.

Eközben a szerb válogatott norvégok elleni Eb-selejtezőjét  elhalasztották, mert Norvégiában a karanténra vonatkozó intézkedéseket csütörtökön meghosszabbították, vagyis a felkészülésre hazatérő norvég játékosok 14 napig el lennének különítve.

Rovatok