Index Vakbarát Hírportál

Koronavírusos az Arsenal edzője

2020. március 13., péntek 00:02

Koronavírusos az Arsenal futballcsapatának edzője, Mikel Arteta,írta közleményében a klub.

Az edző környezetében lévő személyeket már elkülönítették, hogy ne adhassák tovább a vírust, írta az Arsenal. Ez elég sok embert jelenthet, kezdve az egész futballcsapattal, a klub edzőcentrumának munkatársain át az edzői stábig.

Várható volt, hogy a londoni csapatnál lesz fertőzött, mert a klub több tagja a görög Evángelosz Marinakisz közelségében volt. A görög üzletemberről már korábban kiderült, hogy koronavírusos.

A klub azt írta, biztosan át kell alakítaniuk a versenynaptárukat, mert nem tudnak lejátszani néhány meccset – a szombati ellenfelük, a Brighton & Hove Albion percekkel csütörtök éjfél után jelezte is, hogy elhalasztják a bajnoki mérkőzést a fertőzés miatt.

Arteta fertőzöttségére a Premier League is reagált, az angol futballbajnokságot felügyelő szervezet keddre rendkívüli ülést hívott össze. Elképzelhető, hogy a spanyol vagy az olasz bajnoksághoz hasonlóan az angol is leáll.

Európában már több nagycsapatnál, mint például a Juventusnál vagy a Real Madridnál is regisztráltak koronavírus-fertőzöttet.

Rovatok