Index Vakbarát Hírportál

A debreceni kapushibától még az üres lelátók is felhördültek

2020. március 14., szombat 19:04

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet értelmében nézők nélkül rendezték az NB I. 25. fordulójának meccseit szombaton (a többi kiemelt sportág bajnoksága egyaránt leállt, de azokat nem szabad téren rendezik), de még az üres lelátók is felhördültek Debrecenben, akkorát hibázott a DVSC kapusa, Tomáš Košický a ZTE elleni mérkőzésen.

A zalaegerszegi csapat az első félidő közepét megnyomva gyorsan elhúzott a Debrecentől, előbb Bobál Gergely talált be a 30. percben, majd Stieber Zoltán duplázta meg a vendégek előnyét, igaz, a gólban Košickýnek talán nagyobb szerepe volt. A kapus a szélre akart passzolni a védőjéhez, de sikerült belerúgnia a labdát a rátörő Stieberbe, aki könnyű gólt szerzett.

A végeredményt a 87. percben állította be Radó András, aki Stieber csodás sarkazásából, remek akció végén talált be, így nyert 3-0-ra a ZTE.

Még nagyobb kiütéssel nyert a bajnoki listavezető Ferencváros, ami otthon 5-0-ra ütötte ki a bajnokságban sorban nyolcadik meccsét elvesztő, amúgy már kilenc meccse nyeretlen Kaposvárt, ami egyébként már 11 meccs óta nem nyert, ha a kupát is ideszámoljuk.

A Fradiban Varga Roland a 85. perc után duplázni tudott, előtte Franck Boli, Isael és Miha Blažič szerezték az FTC góljait.

Szintén öt gólig jutott a Kisvárda, ami idegenben verte 5-1-re a Honvédot, a Mezőkövesd Felcsút 0-0-val, az Újpest-Paks pedig 1-1-gyel ért véget. Szintén 1-1-re zárt az esti meccsen a Fehérvár és a Diósgyőr, mindkét gól a hajrában, a 88. perc után esett.

Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE 0-3 (0-2)

Ferencvárosi TC-Kaposvári Rákóczi FC 5-0 (1-0)

Budapest Honvéd FC-Kisvárda Master Good FC 1-5 (0-2)

Újpest FC-Paksi FC 1-1 (0-0)

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia 0-0

Mol Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

Rovatok