Index Vakbarát Hírportál

Inkább visszamenekül Kínába a spanyoloknál rekedt vuhani focicsapat

2020. március 15., vasárnap 09:06

Furcsa helyzetbe került a kínai Vuhan Zall futballcsapata, aminek most éppen abból a Spanyolországból kell menekülnie a koronavírus-járvány elől, ami egy hónappal ezelőtt még a menedéket jelentette nekik az elől, hogy a Vuhanban még tomboló járvány közepébe térjenek haza.

A csapat eredetileg január legvégén érkezett Spanyolországba, hogy kedvező időjárási körülmények között tarthassák meg a hathetes edzőtáborukat, röviddel utána viszont kiderült, hogy ha akarnának sem tudnának előbb hazatérni Kínába a Vuhanban tomboló koronavírus-járvány miatt. A csapat most mégis külön engedélyt kért a hazatérésre, Kínában ugyanis már jobb a helyzet, mint Európában, így menekülőre kell fogniuk.

„Kínában már jobb állapotok uralkodnak, lehet, hogy a kínai bajnokság már május elején újra is indul. Hazatérve persze karanténba kell majd mennünk, úgyhogy minél előbb elindulunk, annál jobb” – mondta a szombati indulás előtt az Associated Pressnek José González, a csapat spanyol vezetőedzője.

A Vuhan Zall hazafelé indulva előbb Sencsenbe érkezik meg, ott fejezik be az edzőtábort a bajnokság előtt, aminek eredetileg február 22-én kellett volna elindulnia.

Spanyolországban pénteken rendeltek el szükségállapotot, ami után a miniszterelnök Pedro Sánchez szombaton még szigorúbb intézkedésekről számolt be: a spanyol lakosság már csak munka, bevásárlás, kórházi látogatás/ellátás, illetve idős, vagy fiatalkorú személy ápolása miatt hagyhatja el a lakóhelyét. Ha valami más okból kellene mégis elhagyniuk az otthonukat, csak egyedül tehetik.

A szombati adatok szerint Spanyolországban 6391 fertőzöttje és 195 halottja van a járványnak, péntekről szombatra 1159-cel nőtt a fertőzöttek és 62-vel a halottak száma, ezzel Európa második legjobban fertőzött országa Olaszország mögött.

Rovatok