Index Vakbarát Hírportál

Mourinho azt kéri, tégy egy lépést hátra

2020. március 17., kedd 10:26

A FIFA, azaz a futball-világszövetség és a WHO, a Nemzetközi Egészségügyi Szervezet közösen készítettek egy videót, amiben arra hívják fel a figyelmet, hogyan akadályozható meg a koronavírus terjedése. A videóban hét futballedző és a FIFA elnöke, Gianni Infantino mondja el jó tanácsait.

„Üdvözlök mindenkit, mindannyian tisztában vagyunk a koronavírus-helyzettel, ami elég komoly, és ilyenkor az egészségünket kell az első helyre tenni. Itt van öt kulcstaktika, amivel kezelhető a koronavírus, és arra biztatlak benneteket, hogy mindig fegyelmezetten kövessétek azokat” – mondta Arsene Wenger, az Arsenal legendás edzője a bevezetőben. 

 A Tottenham egykori edzője, Mauricio Pochettino a gyakori kézmosás fontosságáról beszélt, lehetőség szerint alkoholos kézfertőtlenítőt is ajánl. 

A Manchester United  női csapatának menedzsere, Casey Stone azt ajánlotta, hogy ha köhögünk vagy tüsszentünk, azt a könyökhajlatunkba tegyük, ne a tenyerünket tegyük a szánk elé. Ha pedig zsebkendőt használunk, azt a lehető leghamarabb dobjuk a kukába.

Aliou Cissé, a szenegáli válogatott kapitánya arra kér mindenkit, hogy tartózkodjon a saját szája, szeme vagy orra megérintésétől, mert így a vírusnak kisebb esélye van bejutni a szervezetbe.

José Mourinho azt kéri, hogy mindenki lépjen egyet hátra, tartson nagyobb távolságot másoktól. Aki köhög vagy tüsszent, attól legalább egy méterre legyünk. 

Az USA női válogatottjának kapitánya, Jill Ellis azt javasolja, hogy aki betegnek érzi magát, maradjon otthon, ne kockáztassa meg, hogy átadja a vírust, és mindig kövessük a helyi egészségügyi szervezetek előírásait. 

A FIFA-elnök, Gianni Infantino pedig azzal zár, hogy együtt megnyerhetjük ezt a nehéz meccset.

Rovatok