Index Vakbarát Hírportál

Leváltotta olasz edzőjét a Budapest Honvéd

2020. március 19., csütörtök 13:36

A Budapest Honvéd FC közös megegyezéssel szerződést bontott olasz vezetőedzőjével, Giuseppe Sanninóval és stábjával, írja a klub közleménye.

Valerio Zuddas erőnléti edző április 30-ig még a klubnál marad, de a többiek még a héten visszatérnek hazájukba. Az olasz szakember és segítői a 2019–2020-as szezon kezdete előtt érkeztek Kispestre. Sannino és stábja 4 Európa-liga, 25 bajnoki és 7 Magyar Kupa-mérkőzésen irányították a Honvédot.

A bajnokságban 25 forduló után 34 ponttal a 6. helyen állnak. A Magyar Kupában bejutottak az elődöntőbe, ahol az MTK lenne az ellenfelük. Az Európa Liga első selejtezőkörében a litván Zalgiris Vilniust ejtették ki, majd a következő körben a román Universitatea Craiova egy botrányos meccsen, büntetőrúgások után jutott túl a Honvédon. A legutóbbi meccsét 5-1-re vesztette el a kispesti csapat a Kisvárda ellen.

Giuseppe Sannino munkáját ideiglenesen Pisont István veszi át, a bajnokság szüneteltetésének időszakában egyéni edzéstervek alapján – az erőnléti edzővel közösen – készíti föl a játékosokat a későbbi mérkőzésekre.

Rovatok