Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: Elhalasztották a BL-döntőt

2020. március 23., hétfő 19:35

Az Európai Labdarúgó Szövetség hétfőn este döntött arról, hogy elhalasztják a a férfi és a női Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga döntőjét.

Mindhárom mérkőzést májusban rendezték volna, az új időpontokról viszont még nem született döntés. A BL-ben március 11-én, az El-ben pedig másnap rendezték az utolsó meccseket a felfüggesztést megelőzően, mindkét sorozat a nyolcaddöntőnél jár. A férfi Bajnokok Ligája döntőjét Isztambulban, a női finálét Bécsben, az Európa-liga idénybeli utolsó meccsét pedig Gdanskban játsszák.

Ahogy arról már korábban írtunk, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) a La Ligával egyetértve jelezte, hogy bizonytalan időre elhalasztja a spanyol bajokság eredetileg április 3-ra tervezett újraindítását. A hétvégén végre leállt a török Super Lig is, ahol még múlt kedden is rendeztek zárt kapus első osztályú futballmeccseket.

A KPMG nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég szerint a tévéközvetítések hiánya, a szponzorszerződésekben foglaltak meghiúsulása, a jegybevételek és a mérkőzések során a nézőknek nyújtott különféle szolgáltatások elmaradása miatt az öt legerősebb európai labdarúgó-bajnokság legalább 3,4 milliárd eurót bukhat a koronavírus-járványon. Nem csoda, ha Michael Rummenigge (a Bayern-igazgató öccse), gazdasági szakember, korábbi válogatott futballista azt írta, hogy

a koronavírus-járvány miatt viharos időket élünk át, és ha eljön a pillanat, amikor túl lesz rajta a világ, utána már semmi sem lesz úgy, ahogy azelőtt. Ez vonatkozik a mindennapi élet legtöbb részére, miként a futballra is. Különösen az átigazolási díjakra és a játékosok fizetésére.

Rovatok