Index Vakbarát Hírportál

A Puskás Aréna lett az év stadionja a közönségszavazáson

2020. március 23., hétfő 19:55

A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év stadionja címét a Stadium Database honlapján tartott közönségszavazáson.

A futballarénákkal foglakozó lap olvasói 19 ország öt létesítményére szavazhattak, többek között  Tottenham Hotspur, a Real Sociedad, a katari Al-Wakrah és dunaszerdahelyi Mol Aréna volt még veresenyben (a teljes lista itt tekinthető meg.) A Stadium Database azt írja, majdnem minden második voksolótól kapott jelölést a Puskás is. A világ 107 országából több mint 30 ezer szavazat futott be, ezek felét kapta a magyar nemzeti stadion. Pontosan 14 955-en szavaztak a Puskásra a 30 632 főből. A stadion összesen 57 613 ponttal zárt, minden szavazó egytől ötig értékelhette az általa kiválasztott stadionokat, így jött ki a pontérték. A második helyen végző Tottenham-stadion 39 699 pontot kapott.

Az oldal megjegyezte, csak az első napokban nem állt első helyen a budapesti stadion, de után beindultak a magyarok, akik mindig elég aktívak a netes szavazásokon, de sok voks érkezett Szlovákiából is. Az új Puskás ezen felül Indonéziából, Argentínából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, az USA-ból és a Fülöp-szigetekről is erős támogatást kapott.

A Stadium Database-nél tavaly is volt díjazott magyar stadion, akkor a DVTK arénája a zsűritől kapta meg az első helyet.

Rovatok