Index Vakbarát Hírportál

Az Union Berlin futballistái a teljes fizetésükről lemondtak, hogy segítsék klubjukat

2020. március 26., csütörtök 09:42

A Bundesligában szereplő Union Berlin futballistái lemondtak fizetésükről, hogy ezzel is segítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került klubjukat.

A klub szerdán tett közzé egy nyilatkozatot, amiben azt írták, az első csapat játékosai lemondanak a fizetésükről. Az egyelőre nem világos, hogy meddig. A futballistákon kívül az edzők és a klub más dolgozóinak is csökkentik a bérét, de a munkát továbbfolytatják, hogy készen álljanak a Bundesliga újraindulására. 

„A klubunk célja a futball. Ha ez megszűnik létezni, akkor a létezésünk lényegét vonja kétségbe" – mondta Dirk Zingler klubelnök, aki kiemelte, hogy az elmúlt hónapok kemény munkája után a klubban mindenki sok pénzről mond le, hogy átvészeljék a mostani krízist. 

Az Union Berlin most került vissza a Bundesligába, és eddig egész jól szerepelt, a 11. helyen állt a bajnokság felfüggesztésekor.

A berlini egyesület előtt már egy másik élvonalbeli német klub, a Borussia Mönchengladbach is jelezte, hogy futballistái lemondtak fizetésük egy részéről.

(Reuters)

Rovatok