Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter segített Lothar Matthäusnak elhagyni Dubajt

2020. március 27., péntek 09:59

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter segítségével tudta elhagyni Dubajt Lothar Matthäus egykori világ- és Európa-bajnok német futballista, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, írja az MTI.

Kaptam egy sms-t Szijjártó Pétertől, aki egy interjúból értesült a gondjaimról. Biztosított arról, hogy beutazhatok

– nyilatkozta Matthäus, aki feleségével nyaralt az Egyesült Arab Emírségekben, ahol koronavírus-járvány miatt egyre másra vezettek be korlátozó intézkedéseket, így bizonytalanná vált, hogy el tudja-e hagyni az országot. Matthäus 16 éve lakik Budapesten, mégsem volt egyértelmű, hogy rá vonatkoznak-e a beutazási korlátozások. 

Matthäus hangsúlyozta: nem részesült külön elbánásban, azért utazhatott be Magyarországra, mert rendelkezik magyar lakcímkártyával.

Matthäus elmondása alapján kalandosan alakult az útja. Ugyan a Dubajból induló magyar- és németországi járatokat már korábban leállították, de Matthäusék szerencséjére egyik barátja a városban volt, az ő magángépével tudták elhagyni az Emírségeket. Szerda este szálltak fel, ez volt az utolsó előtti magángép, ami elindulhatott, mielőtt teljesen felfüggesztették az utasszállítást a két nagy nemzetközi repülőtéren. 

Rovatok