Index Vakbarát Hírportál

Messi jelentette be, hogy 70%-kal megvágták a bérüket a Barcelonánál

2020. március 30., hétfő 17:59 | aznap frissítve

A Barcelona is csatlakozott azokhoz a futballklubokhoz, ahol a játékosok fizetéscsökkentésével próbálják meg átvészelni a koronavírus-járvány okozta krízist.

A fizetések megvágását a klub legnagyobb sztárja, Lionel Messi jelentette az első csapat nevében Instagram-oldalán. Eszerint a játékosok bére 70 százalékkal csökken. Messi arról is írt, hogy a vállalásuknak köszönhetően a klub alkalmazottjainak béréhez nem nyúlnak. 

A fizetéscsökkentés nem csak a futballistákra vonatkozik, a Barcelona többi szakosztályában (például kézilabda, kosárlabda) is meglépik ezt az intézkedést.

Messi arról is írt, hogy a klubon belül többen nyomás alá helyezték őket, hogy belemenjenek ilyen döntésbe. A futballista ezt méltatlannak találta, mert már korábban kinyilvánították, hogy hajlandóak belemenni a bércsökkentésbe.

A Barcelona a jegybevételeit elbukta a tavaszra, és a stadionjukban üzemelő múzeum sem termel hasznot, mert kénytelenek voltak azt is bezárni. A futballisták bérének csökkentésével több százmillió eurót spórolhat meg a klub.

Korábban a spanyol csapatok közül az Espanyol és az Atlético Madrid is jelezte, hogy a futballisták bérét csökkenteni kénytelen.

(via ESPN)

Rovatok