Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi az utolsó pillanatig készenlétben állt az Eb-selejtezőre

2020. április 2., csütörtök 10:48

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi olaszországi otthonában, a Nápolyhoz közeli Pozzuoliban vészeli át családjával együtt a koronavírus-járványt. A szövetségi kapitánnyal a Nemzeti Sport készített interjút, ahol szóba került a válogatott még tovább halasztott pótselejtezője is.

Rossi a bolgárok elleni, március 26-ára tervezett selejtező mérkőzés előtti időszakot még Budapesten töltötte, de azon a hétvégén, amikor elkezdték volna a felkészülést arra a meccsre, hazautazott.

Az utolsó pillanatig készenlétben álltam, hogyha pályára kell lépnünk Szófiában, ne legyen gond, de miután eldőlt, hogy ez semmiképpen sem történhet meg márciusban, jobbnak láttam, ha hazatérek a családomhoz. Most a szeretteim közelében van a helyem

– mondta Marco Rossi, aki jó döntésnek tartja, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a júniusi dátumot is módosította. „Ez volt az egyetlen jó döntés, hiszen a legfontosabb az egészség. Minden bizonnyal az európai szövetségnek sem volt könnyű meghoznia, de bölcs és felelős határozat született.” A meccs további részleteivel kapcsolatban azt mondta, hogy egyelőre ő sem tud annál többet, mint hogy nem júniusban lesz megtartva. „Egy biztos, amikor játszanunk kell, készen állunk!” – mondta.

Rossi meglepőnek tartja a fehéroroszok viselkedését, hogy Európában egyedüliként ott nem állították le a bajnokságot, ráadásul még nézők is kimehetnek a meccsekre, de reméli, hogy ők is nagyobb baj nélkül lesznek túl a járványon. A szakvezető abban bízik, hogy negyven-negyvenöt nap múlva már ismét Magyarországon lehet.

Rovatok