Index Vakbarát Hírportál

Mourinho és négy futballistája megszegte a kijárási tilalmat

2020. április 8., szerda 09:16

A koronavírus-járvány terjedése miatt a brit kormány szigorú korlátozásokat vezetett be néhány hete, az emberek csak a legszükségesebb esetben hagyhatják el otthonaikat, akkor is kétméteres távolságot kell tartaniuk egymástól. 

Ezt az előírást szegte meg a Premier League-ben szereplő Tottenham több futballistája és az edző, José Mourinho, írja a Guardian. A közösségi médiában megjelent képek alapján Mourinho az egyik londoni közparkban tartott edzést négy játékosának, Davinson Sánchez és Ryan Sessegnon például szorosan egymás mellett futott, semmibe véve a távolságtartásra vonatkozó szabályokat. 

Az előírások szerint csak azok edzhetnek együtt, akik közös háztartásban élnek, kicsi az esélye, hogy a futballisták megfelelnek ennek a feltételnek. A klub is reagált az esetre, közleményükben azt írták, a játékosokat emlékeztették a szabályok betartására.

Korábban a Manchester Cityben játszó Kyle Walker és az Aston Villa játékosa, Jack Grealish bukott le az otthon maradásra vonatkozó szabályok megszegésével. Walker prostituáltakat vitt hétvégi házához, míg Grealish átment bulizni egyik barátjához, majd másnap parkoló autókat tört össze. Mindketten az otthon maradás fontosságáról posztoltak, mielőtt áthágták volna a tilalmat. 

Rovatok