Index Vakbarát Hírportál

A futballhiányra a legjobb gyógyír ez a fehérorosz szabadrúgásgól

2020. április 11., szombat 09:42

A koronavírus-járvány térdre kényszerítette a világ sportéletét, a vírussal látványosan vakon szembemenő Fehéroroszországban viszont tovább dacolnak, és a növekvő fertőzésszám ellenére folytatódott a bajnokság a negyedik fordulóval.

Pénteken egyetlen mérkőzést rendeztek, ezen a Nyeman 1-1-et játszott a Belsinával, a mérkőzés első gólja viszont említést érdemel: Gegam Kadimjan szépségdíjas módon csavart a hálóba még az első félidő hajrájában.

Az újonc Belsina a második félidő közepén kiegyenlített, így lett 1-1 a mérkőzés vége.

Fehéroroszországban Alekszandr Lukasenko iránymutatása alapján nem nagyon vesznek tudomást a koronavírus-járvány jelentette veszélyről, az élet nagyjából ugyanúgy megy tovább, mint korábban, a tömegrendezvénynek minősülő sporteseményeket is megtartják, míg a kormányfő Lukasenko leginkább a vodkaivást és a szaunát javasolja a vírus elleni védekezésként.

Ehhez képest az országban már 1981 fertőzöttet és 19 halálesetet regisztráltak, pénteken már 495 esettel nőtt a betegszám, ami 33%-os emelkedés – más kérdés, hogy a pénteki meccsről feltöltött két videón túl sok nézőt nem látni a lelátókon. A hazai csapat meccseire átlagosan 1500-an mennek ki, pénteken viszont csak 253 jegyet adtak el, nagyban annak köszönhetően, hogy a klub és a játékosok is otthon maradásra buzdították a szurkolóikat.

Rovatok