Index Vakbarát Hírportál

Magyarázkodnia kellett a miniszternek C. Ronaldo edzése miatt

2020. április 11., szombat 16:46

Kisebb incidens lett Portugáliában abból, hogy a jelenleg Madeirán tartózkodó Cristiano Ronaldo – edzői stábja segítségével – edzésbe állt a madeirai Nemzeti Stadionban, holott a kijárási korlátozás közepette erre nem kapott engedélyt.

A Juventus portugál játékosa már arra készül, hogy a Serie A csapatai hamarosan edzésbe álljanak, csakhogy közben António Costa portugál miniszterelnök a húsvétra tekintettel szigorított a kijárási korlátozásokon, C. Ronaldónak pedig engedélyt kellett volna kérnie és kapnia ahhoz is, hogy az üres stadionban készülhessen. Normál esetben a portugál lakosok csak vásárolni, dolgozni és a családtagjaikat ellátni mehetnek el otthonról.

Az ügy miatt magyarázkodásra kényszerült Madeira regionális egészségügyi minisztere, Pedro Ramos, aki elmondta, hogy ugyan Cristiano Ronaldo nem kapott különengedélyt arra, hogy Funchalban eddzen, de az edzésével nem ártott senkinek, így nem történt baj.

Portugáliában eddig összesen 15 987 koronavírusos megbetegedést azonosítottak, az áldozatok száma 470-nél, a gyógyultaké 266-nál jár a szombati adatok szerint.

via AS

Rovatok