Index Vakbarát Hírportál

Lemondott alelnök: Nyilvánvaló a korrupció a Barcelonánál

2020. április 15., szerda 08:59

A Barcelonát egyre több támadás éri az utolsó napokban. A múlt héten hat elnökségi tag mondott le a katalán sportklubban, majd az elnökségre pályázó Victor Font is kritizálta a Barcát, felelőtlen gazdálkodásról, korrupcióról beszélt. Az egyik lemondott elnökségi tag, a korábbi alelnök Emili Rousaud szerint is jogosulatlanul nyúltak bele a kasszába. A klub ezért a kijelentésért beperli Rousaud-t, aki közleményben reagált erre.

Az egykori alelnök BarcaGate-ként említi az ügyet, szerinte teljesen nyilvánvaló, hogy létezik a korrupció a klubnál, amit az érintett cégekkel megkötött szerződések is bizonyítanak. Roasaud azt írta, teljesen megalapozott véleményt közölt, bizonyítani tudja állításait, így a Barcelona jogi lépéseinek nincs alapjuk. 

Rousaud azt írta, hogy akkor mondott le elnökségi tagságáról, amikor felfedezte a szabálytalanságokat, és ezeket morális és jogi kötelessége is nyilvánosságra hozni, mert bűncselekménynek minősülhetnek. 

A Barcelona elnökéről, Josep Maria Bartomeuról egyelőre lepattannak ezek a vádak, de nagy rajta a nyomás. A klubnál 2021-ben kellene elnökválasztást tartani, de kikényszeríthetik, hogy hozzák ezt korábbra. 

Bartomeu körül fogy a levegő, Lionel Messivel is összecsapott, amikor a futballista szerződéshosszabbításáról volt szó, és a koronavírus miatt fizetéscsökkentésnél is vitába került a játékosokkal. 

Rovatok