Index Vakbarát Hírportál

Csoportmeccsek, rájátszás dönthet az olasz bajnoki címről

2020. április 15., szerda 13:21

Még azt sem tudni, mi lesz a 2019/2020-as bajnoki szezonnal, de az Olasz Futballszövetség elnöke, Gabriele Gravina már a következő idényre is ötletel. Nem tartja elképzelhetetlennek, hogy rövidebb idő alatt, a mezőnyt csoportokra osztva, és rájátszást tartva hirdessenek bajnokot. 

Gravina az elmúlt napokban többször is nyilatkozott, azt szeretné, ha júniustól újraindulna a márciusban félbeszakadt bajnokság, de egyelőre ez még csak terv, és elképzelhetőnek tartja, hogy még később tudnak csak újra elrajtolni. 

Ha júniusban újra bajnokikat játszhatnak, akkor július végére végeznének, és el tudnák kezdeni a nemzetközi kupákat is.

Ha szeptembertől játsszák le a maradék 12 fordulót, az akkor a következő szezont is teljesen átírhatja. A csonka idény novemberig tartana, míg az új szezon januárban indulna, de még a futball-Európa-bajnokság előtt, májusban véget is érne. 

„A 2021-es bajnokság alatt lejátszható lenne. Több elképzelés is az asztalon van, például az, hogy két vagy több csoportot alakítunk ki, azután rájátszás következik. Különleges változtatás, de csak egy szezonra szólna" – nyilatkozta Gravina a Repubblicának. Az olasz futballelnök azt is többször hangsúlyozta, hogy a döntéseiket a többi európai futballszövetséggel egyeztetve akarják meghozni. 

Rovatok