Index Vakbarát Hírportál

Egymilliárd euró a veszteség, ha nem folytatják a spanyol bajnokságot

2020. április 18., szombat 17:07

Madrid főpolgármestere szerint Spanyolországban csakis nézők nélkül, legkorábban május végén folytatódhat a labdarúgó-bajnokság.

Jose Luis Martinez-Almeida szombati rádióinterjújában hozzátette, ameddig nem tudják kordában tartani a koronavírus-járványt, addig elképzelhetetlen, hogy bármilyen sporteseményt szurkolók előtt rendezzenek meg. Nyáron még biztosan ugyanez az állapot lesz, de valószínűleg még ősszel sem lehet majd rajongókat engedi a mérkőzésekre.

A La Liga illetékesei korábban elmondták, hogy ha nem tudják befejezni a bajnokságokat, akkor a jelenlegi állás alapján döntenének arról, hogy mely csapatok induljanak a nemzetközi kupákban.

Az Atletico a jelenlegi kiírásban a nyolc között van, miután kiütötte a címvédő Liverpoolt, most viszont az EL-selejtezőbe kényszerülne.

Amennyiben le kell fújni a bajnokságot, akkor a liga körülbelül egymilliárd eurós veszteséget szenved, ha nézők nélkül lehet folytatni, akkor 350 millió eurót. A különbözetet elsősorban a televíziós jogdíjak adják.

Rovatok