Index Vakbarát Hírportál

Több mint három hónap után visszatért Vuhanba a város focicsapata

2020. április 19., vasárnap 17:54 | aznap frissítve

A focisták január 2-án hagyták el Hupej tartomány központját, április 19-én vasárnap tértek vissza Vuhanba, írja az AFP hírügynökség.

A kínai Vuhan Zall futballcsapata január legvégén érkezett Spanyolországba, hogy kedvező időjárási körülmények között tarthassák meg a hathetes edzőtáborukat, röviddel utána viszont kiderült, hogy ha akarnának se tudnának előbb hazatérni Kínába a Vuhanban tomboló koronavírus-járvány miatt.

A csapat később, március közepén kért külön engedélyt, hogy mégis visszamehessenek Kínába, mert addigra annyira súlyos lett a járványhelyzet Spanyolországban. A csapat spanyol vezetőedzője, José González ekkor azt mondta,

Kínában már jobb állapotok uralkodnak, lehet, hogy a kínai bajnokság már május elején újra is indul. Hazatérve persze karanténba kell majd mennünk, úgyhogy minél előbb elindulunk, annál jobb.

A labdarúgók március közepén először a Kína déli részén lévő Sencsenbe érkeztek meg, hogy befejezzék az edzőtábort a bajnokság előtt, aminek eredetileg egyébként február 22-én kellett volna elindulnia. A futballcsapat 104 nap elteltével vasárnap térhetett vissza Sencsenből Vuhanba, miután a városban április elején feloldották a vesztegzárat. A labdarúgókat több tucatnyi szurkoló várta Vuhan vasútállomásán.

Rovatok