Index Vakbarát Hírportál

A Nou Camp átnevezésével támogatja a koronavírus elleni harcot a Barcelona

2020. április 21., kedd 15:49

A Barcelona áruba bocsátotta stadionjának, a Nou Campnak az elnevezési jogát, hogy ezzel támogassa a koronavírus elleni harcot, írja a BBC. A 99 ezer férőhelyes stadiont ugyanúgy hívják 1957-es átadása óta, a jogokat a spanyol futballklub alapítványa, a Barca Foundation birtokolja. Azt nem árulta el a klub, hogy mennyit kér a jogokért.

A klub és az alapítvány úgy ítélte meg, hogy a mostani humanitárius krízis idején minden lehetséges erőforrásukat fel kell használnunk a koronavírus elleni harchoz

- így szól a klub közleménye. A világon Spanyolországban regisztrálták a második legtöbb koronavírusos esetet, több mint 200 ezret, a halálos áldozatok száma meghaladja a 21 ezret. 

 Megszokott a futballban, hogy a klubok szponzorcégeknek adják el a stadionjuk elnevezési jogát, ez ugyanis fontos bevételi forrást jelent számukra. Néhány példa:

A Barcelona mezén sem hirdethettek korábban cégek, jótékonysági célokból 2010 óta a Qatar Foundation logója szerepel Lionel Messiék mezének elején, 2006-ban pedig az Uniceffel volt megállapodása a csapatnak. 

Még március végén a Barcelona is csatlakozott azokhoz a futballklubokhoz, ahol a játékosok fizetéscsökkentésével próbálják meg átvészelni a koronavírus-járvány okozta krízist. A fizetések megvágását a klub legnagyobb sztárja, Lionel Messi jelentette az első csapat nevében Instagram-oldalán. Eszerint a játékosok bére 70 százalékkal csökken. Messi arról is írt akkor, hogy a vállalásuknak köszönhetően a klub alkalmazottjainak béréhez nem nyúlnak.

Rovatok