Index Vakbarát Hírportál

A koronavírusban meghalt klublegendáról nevezik el a Leeds stadionjának lelátóját

2020. április 24., péntek 09:26

A koronavírus-fertőzés szövődményeibe belehalt klublegendáról, Norman Hunterről nevezik el a Leeds United stadionjának déli lelátóját, írja a klub honlapja.

A csapat korábbi klasszis védőjét április 10-én szállították kórházba, és múlt pénteken, 76 éves korában hunyt el. 1962 és 1976 között 726 mérkőzésen játszott a Leeds Unitedben, amely ekkor Anglia egyik legerősebb csapata volt. Kétszer nyert velük bajnokságot, 1968-ban Ligakupát, 1969-ben Charity Shieldet, 1972-ben pedig FA-kupát nyert a Leeds-szel. A keménységéről híres védő 28-szor játszott az angol válogatottban, és tagja volt az 1966-os világbajnok csapatnak.

A Leeds United stadionjának, az Elland Roadnak az északi lelátóját Hunter sikeredzőjéről, Don Revie-ről nevezték el 1994-ben, míg a stadion nyugati lelátóját a walesi játékos, John Charles-ról nevezték el a 2004-es halála után. A Stadion előtt Don Revie és csapatkapitánya, Billy Bremner szobra áll, amit Hunter halála után mécsesekkel és virágokkal halmoztak el a Leeds szurkolói.

A Leeds tulajdonosa, Andrea Radrizzani a lelátó elnevezéséről azt mondta, hogy ez a legkevesebb, amivel megköszönhetik mindazt, amit Hunter a Leeds Unitedért tett. Hunter felesége, Sue megköszönte a klub támogatását és a szurkolók együttérző üzeneteit, valamint köszönetet mondott a Huntert kezelő orvosoknak és ápolóknak is.

Rovatok