Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus-fertőzött, mesterséges kómában van a Montpellier egyik futballistája

2020. április 25., szombat 10:53

Mesterséges kómába helyezték Junior Sambiát, a Montpellier középpályását, miután a futballista kedden kórházba került. Sambia az első igazolt koronavírus-fertőzött a Ligue 1 csapatai közül.

Ügynöke pénteken azt nyilatkozta a Le Parisiennek, hogy Sambia állapota stabil volt, nem romlott, de nem is javult. „Tényleg betartotta a korlátozásokat, mindent jól csinált. Bevásárlás közben kaphatta el a vírust” – vélte az ESPN által idézett interjúban.

Azt mondta, hogy a 23 éves futballistának három napig súlyos hasmenése volt. Kedden reggel ment kórházba, ahol infúziót kapott. Az első Covid-19 teszt eredménye negatív lett. Úgy volt, hogy szerdán elhagyhatja a kórházat, de az állapota romlott, a tüdejével is gondok léptek fel. Kórházon belül, majd két másik kórházba is átszállították, mielőtt mesterséges kómába helyezték. A második teszt már pozitív lett a koronavírusra.

Az ESPN azt írja, hogy a Montpellier csütörtökön már kiadott arról közleményt, hogy egy meg nem nevezett játékosuk kórházba került, de akkor még nem említették a Covid-19-et.

Franciaországban határozatlan időre felfüggesztették a futballbajnokságokat. A francia futballszövetség elnöke, Noël Le Graët azt javasolta, hogy júniusban induljon újra a bajnokság, de erről a kormánynak kell döntenie majd.

Franciaországban az elmúlt 24 órában 389-cel 22 245-re emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma az előző napi 516 után, de a kórházi kihasználtság visszatért a megszokott üzemmódba azáltal, hogy ötezer alá csökkent az intenzív ápolásra szoruló súlyos betegek száma. 

Kórházakban 13 852-an, idősotthonokban és szociális intézményekben 8393-an haltak meg eddig. 43 493-an már meggyógyultak. A regisztrált fertőzöttek száma péntek este 122 577 volt, ami 1773-mal több mint az előző nap.

Rovatok