Index Vakbarát Hírportál

Visszavonul az olasz védő, akit megharapott Suárez

2020. április 26., vasárnap 10:13

Jövőre befejezi pályafutását a 103-szoros olasz válogatott futballista, Giorgio Chiellini. A 35 éves védő szerződése amúgy is lejárna 2021 nyarán, a terv az, hogy a klub vezetőségében dolgozik majd tovább. 

Chiellini profi pályafutása javát a Juventusnál töltötte, ahol 2005 óta közel négyszáz bajnoki mérkőzésen játszott, és nyolcszor lett bajnok a csapattal, valamint négyszer nyert olasz kupát. 

A válogatottal szerepelt világbajnokságon és Európa-bajnokságon is, 103 mérkőzésen nyolc gólt szerzett. A 2014-es világbajnokságon volt a híres találkozása az uruguay-iak csatárával, Luis Suárezzel, amikor a kiélezett csoportmérkőzés hajrájában megrángatták egymást, mire Suárez vállon harapta a védő. 

A pályán akkor nem volt következménye a harapásnak, mert a bíró nem látta, hogy pontosan mi történt, viszont az uruguay-i játékos később súlyos büntetést kapott, több hónapra eltiltották. 

Chiellini az utóbbi időben sokat hagyott ki sérülés miatt, tavaly nyáron például a Juventus edzésén szenvedett keresztszalag-szakadást, ami miatt több hónapig nem tudott játszani. 

Rovatok