Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ádám: Tudatosult, hogy egy ideig futball és nyaralás sem lesz

2020. április 27., hétfő 11:37

Nagy Ádám, a másodosztályú Bristol City válogatott középpályása a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt arról, hogyan élte meg a járvány kezdetét Nagy-Britanniában. A klubvezetés március elején közölte a futballistákkal, hogy felfüggesztik a bajnokságot és az edzéseket. Arra kérték őket, hogy csak a legszükségesebb esetben mozduljanak ki otthonról.

Ezzel szemben eleinte az angolok ugyanúgy kávézgattak és teázgattak, nem igazán vették komolyan a járványt.

- mondta a magyar játékos, aki szerint a brit kormány is lassan reagált a járvány terjedésére. Az első két hétben otthoni edzésterv alapján készültek, majd szabadságra küldték őket. 

A klubnál azt mondták, pihenjük ki magunkat, mert ha egyszer újrakezdjük, biztosan nem lesz nyári szabadságunk. Akkor mindenkiben tudatosult, hogy egy ideig futball és nyaralás sem lesz, mert a mostani idény vége és a következő kezdete között alig lesz átmenet.

Nagy Ádám elsőre vakmerőnek tartotta ezt a tervet, de mivel sok pénz forog kockán, elképzelhetőnek tartja, hogy ez fog történni. Az az érzése, minél tovább várnak a bajnokság folytatásával, annál nagyobb az esélye, hogy a következő szezon teljesen kizsigerelni a játékosokat. A válogatott játékos jelenleg Magyarországon tartózkodik, azért is döntött a hazatérés mellett, mert zavarta, hogy a britek nem tartották a járványügyi előírásokat. 

A Championshipben március 8-án rendeztek utoljára meccseket, még kilenc forduló van hátra a bajnokságból. Nagy Ádám tavaly nyáron igazolt a Bolognából a Bristolhoz. Hetedik helyen álltak, amikor felfüggesztették a bajnokságot. Nagy összesen 17 bajnokin játszott a Bristolban, bokasérülése miatt ki kellett hagyni egy hosszabb időszakot, de már egy gólja van. 

Rovatok