Index Vakbarát Hírportál

A járvány mentette meg Maradona csapatát a kieséstől

2020. április 28., kedd 11:33

Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) elnöke, Claudio Tapia bejelentette, hogy eltörlik a jelenlegi argentin futballszezon hátralevő részét a koronavírus-járvány miatt, írja a Goal.com.

A Boca Juniors a március 7-én Carlos Tevez góljával 1-0-ra legyőzte Diego Maradona együttesét, a Gimnasia y Esgrima La Platát, amivel bebiztosították a bajnoki címüket. A bajnokság ezután szakadt félbe a járvány miatt. Tapia  azt mondta,

nem lesz kieső a 24 csapatos élvonalból, aminek legnagyobb nyertese éppen a Gimnasia.

Argentínában elég furcsa rendszerben zajlik a bajnokság, a kieső csapatokat például az elmúlt három szezonban szerzett pontjaik alapján határozzák meg. Ez alapján most a leggyengébb csapat a Gimnasia, amelyik az elmúlt 80 meccsén csak 76 pontot szerzett, ami 1,053-as mérkőzésenkénti pontátlag. A legutóbbi 20 meccsükön Maradona ült a kispadon, akivel 7 győzelem, 4 döntetlen és 9 vereség a mérlegük.

Tapia elmondta, hogy  döntést kedden fogja hivatalosan is elfogadni az AFA. A mérkőzések csak akkor folytatódhatnak, ha erre a hatóságok engedélyt adtak, és már teljesen biztonságosan lehet lejátszani azokat.

Argentínában eddig 197 halálos áldozata volt a koronavírusnak, a regisztrált betegek száma jelenleg 4003, közülük 1140-en épültek fel a betegségből a worldometer.info oldal adatai alapján.

Rovatok